Informationsbrev - återblick 2014

Hej alla!
Vill med detta utskick tala om lite vad som har hänt och kommer att hända i vår simklubb.
Det har varit ett händelserikt år. Klubben har fyllt 100 år. Vi har anordnat 2 tävlingar, en inomhus och en utomhus. Simmare och tränare har varit iväg på läger. Ekudden var en byggarbetsplats under hela sommaren och senare på hösten så var det ombyggnad av ventilationen i badhuset vilket gjorde det nästa outhärdligt att vara där inne.

Under hösten startades även en Open Water grupp upp, den riktar sig till motionssimmare som har målet att simma tävlingar så som Vansbrosimmet, Göta Kanalsimmet, Triathlon i Lyrestad mm. Detta är ett nytt och positivt komplement till den traditionella tävlingssimningen.

Vi har utökat vårat sammarbete med andra klubbar framförallt Karlsborg och Billingen. Tydligaste tecknet har nog varit några gemensamma träningar, läger och att vi har erbjudit varandra att vara med på olika utbildningar.

Träningsverksamheten
Vi har idag 6 träningsgrupper.

En grupp med tekniksimmare där målet är att lära sig så bra teknik i simning att man kan börja tävlingssimma.

Fyra simgrupper där inriktningen utgår ifrån individens utvecklingsnivå och mognad, ge rekommendationer för vad som bör göras och uppnås i varje grupp. Därigenom kan både fysiska och psykosociala/mentala delkapaciteter utvecklas optimalt.

Gruppen med Open Water simmare.

Vi strävar efter att forma vår organisation så som Simförbundet rekommenderar. Jag kan varmt rekommendera att gå in på Svenska Simförbundets hemsida och läsa om detta. http://iof3.idrottonline.se/SvenskaSimforbundet/Varagrenar/Simning/Simlinjen/

Ekonomi

2014 har ekonomiskt varit ett år där vi har investerat i våra barn och tränare. Vi har genomfört ett påskläger och ett Ålandsläger i samband med 100 års jubileet. Ålandslägret var något alldeles extra med bra träningshall, bra boende och mycket aktiviteter.

Vi har även skickat tränare på utbildning under året. Nu har vi 5 st utbildade simlinje assistenter i vår förening. Bra jobbat!

Det som vi också ser är att vi har varit iväg på mera tävlingar än föregående år och vi har haft flera anmälda simmare till tävlingarna. Detta ser vi som en rolig och positiv sak med det ger oss större utgifter.

Dessa aktiviteter har ökat våra kostnader med ca 50 000 kr jämfört med tidigare räkenskapsår

Summering

Under 2015 så kommer vi inte att subventionera kläder och läger i samma utsträckning som föregående år. Vi kommer även att följa hur mycket tävlingar som vi kommer att åka på under detta år. Känner vi i höst att vi behöver göra några insatser för att stärka vår ekonomi då gör vi det. Då blir det någon form av försäljning så som ex New Body, salami, lotter mm så att vi kan få inkomst den vägen.

Viktigt är också att vi får in sponsorer som kan stötta vår verksamhet. Det har stor betydelse för oss och våra simmare. Vi har ett framtaget förslag på olika sponsorsalternativ som man kan ge till en ev. ny sponsor. Denna punkt behöver vi all hjälp vi kan få från alla parter.

Vill flagga för Lane4, 13-14 juni som är vår stora utomhustävling och även en av de större inkomstkällorna som vi har.

Under 2015 hoppas vi att Ekuddenbadet kommer att stå färdig till vår årliga utomhustävling Lane4 skall gå av stapeln

Uppdaterad: 2015-03-13 09:57
Skribent: Maria Zanderau